در تاریخ میلیون ساله بشریت همواره استفاده از ابزارهای زیادی برای فعالیت های مختلف رایج بوده است. انسان موجودی است که از ابتدای خلقت، با صنعت هم نشین شده است. از همان ابتدا که نیاز به ساخت شمشیر و نیزه داشته تا مدتی بعد که به ساخت کشتی و خانه روی آوردند تا به امروزه که صنایع بی شماری توسط انسان ها به وجود آمده و چرخ این صنایع در حال چرخیدن است. در این صنایع مختلف، همواره عناصر و ابزارهایی وجود داشته اند که رقیب همدیگر برای استفاده توسط انسان بوده اند. تصور کنید که در یک کارگاه آهنگری هستید. ناگهان آهنگر اقدام به استفاده از جسمی فرچه مانند میکندد و به صیقل دادن فلز میپردازد. این جسم، گیلانس نام دارد. حال، امروز و در این مقاله قصد داریم به معرفی و بررسی کامل گیلانس و تفاوت آن با سمباده بپردازیم. ما را تا پایان مقاله همراهی کنید.
گیلانس، نوعی فرچه است که از لایههای متعدد نمد تشکیل شده است. معمولا به طور استاندارد، تعداد لایه های گیلانسها باید بین 21 تا 24 عدد باشد تا بتوان گفت ما یک گیلانس استاندارد داریم. البته کنترل کیفیت این ابزارها تنها به تعداد این لایه ها محدود نمیشود. در واقع باید توجه زیادی به کیفیت بالای این لایه ها داشت. این لایهها با دقت و ظرافت خاصی به هم دوخته میشوند تا ابزاری جادویی برای خلق زیبایی پدید آید. گیلانس در واقع واسطهای است بین دست آهنگر و فلز خام. البته این بدین معنا نیست که فقط آهنگران از این عنصر استفاده میکنند. در بسیاری از واحدهای صنعتی که سروکار آن ها با فلزات و صیقل دادن آن ها است، حضور گیلانس ها را متوجه میشوید. البته معرفی گیلانسها به همین جا ختم نمیشود. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی را درباره این عنصر در اختیار شما قرار دهیم.
با توجه به موارد فوق باید متوجه شده باشید که این عناصر میتوانند مزایا و کاربردهای زیادی داشته باشند. در این بخش قصد داریم به اصلی ترین کاربردهای این عنصر بپردازیم. با ما همراه باشید.
در ابتدا باید بگوییم که منظور از پرداخت کاری فلزات این است که فلزات را تبدیل به یک جسم صاف و صیقلی کنیم. گیلانس برای صاف و صیقلی کردن سطوح فلزی، از بین بردن خطوط و ناهمواریها، و ایجاد درخششی خیرهکننده به کار میرود.
قطعا همه شما با فرایند پولیش کاری آشنایی دارید. میدانید که در این فرایند به جلا دادن سطوح مختلف میپردازیم. گیلانس در کنار مواد پولیش، برای جلا دادن و براق کردن سطوح فلزی، مانند سطوح استیل، آهن و برنج، مورد استفاده قرار میگیرد.
یکی از مواردی که همواره فلزات را تهدید میکند، نابودی به دلیل اکسیده شدن و زنگ زدن است. باید با استفاده از راهکارهای این زنگ ها را از بین برد. گیلانس میتواند برای از بین بردن زنگ و اکسید فلزات، و بازگرداندن درخشش اولیه آنها به کار رود.
میدانید که همواره پیش از آغاز فرایند رنگ آمیزی هر جسمی، نیاز است که سطح آن را از اضافات و ناهمواری ها پاک کرد. گیلانس با ایجاد سطحی صاف و یکنواخت، به چسبندگی بهتر رنگ و افزایش کیفیت رنگ آمیزی کمک میکند.
با معرفی این عنصر تا به این جا، شاید با خود بگویید که این ها که دقیقا همان ویژگی های سمباده است. ممکن است بپرسید که اصلا گیلانس و سمباده چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟ اصلا عجله نکنید. در این بخش به پاسخ سوال خود خواهید رسید. گیلانسها و سمباده ها هر دو برای پرداخت سطوح به کار میروند. اما تفاوت هایی دارند. گیلانس برای صاف و صیقلی کردن سطوح و ایجاد درخشش به کار میرود، در حالی که سمباده برای زبر کردن سطوح و از بین بردن ناهمواریهای بزرگ استفاده میشود. دومین تفاوت این است که گیلانس از نمد ساخته شده است، در حالی که سمباده از کاغذ یا پارچه با دانههای ساینده پوشیده شده است. سومین تفاوت در زمینه محدوده کاربردهای آن ها است. گیلانس معمولاً برای سطوح فلزی به کار میرود، در حالی که سمباده برای سطوح مختلف، مانند چوب، فلز، پلاستیک و … قابل استفاده است.
طبیعی است که گیلانسها انواع مختلفی داشته باشند. در این بخش قصد داریم که انواع گیلانس را به شما معرفی کنیم.
ساده ترین و پر استفاده ترین نوع از انواع گیلانس است. این مدل از نمد طبیعی ساخته شده است و برای پرداخت سطوح فلزی و سنگی به کار میرود.
این نوع گیلانس از پارچههای ضخیم و بافته شده ساخته شده است و برای پرداخت سطوح چوبی و پلاستیکی به کار میرود.
اگر قصد دارید که سطوح بسیار زبر و ناهموار را را صیقل دهید، استفاده از این مدل توصیه میشود. این مدل از مفتول های فزی نازک ساخته میشود.
اما بپردازیم به معرفی گران ترین نوع گیلانس. این مدل از پودر الماس و مواد چسبنده ساخته شده است و برای پرداخت سطوح بسیار سخت و ظریف به کار میرود.
توجه داشته باشید که انتخاب نوع و جنس مناسب گیلانسها به عوامل مختلفی مانند جنس سطح مورد نظر، میزان زبری و ناهمواری سطح، و نوع عملیات پرداخت مورد نظر بستگی دارد.
یکی از قعالیت های اصلی در صنایع مختلف، فرایند سنگ زنی است. سنگ زنی یکی از اصلی ترین فعالیت ها در بسیاری از کارگاه های صنعتی از جمله گروه صنعتی مبناپایا است که طی آن میتوان به صاف وصیقلی کردن بسیاری از سطوح پرداخت. گیلانس و سمباده دو عنصری هستند که در سنگ زنی بسیار کاربردی میباشند. اما در این قسمت قصد داریم به بررسی گیلانسها بپردازیم. یکی از اصلی ترین مزیت های این عنصر در سنگ زنی، پرداختکاری سطوح سنگی است. گیلانس برای صاف و صیقلی کردن سطوح مختلف، مانند سنگ و فلزات به کار میرود. دیگر کاربرد این عنصر، ساب است. در کنار مواد ساب، برای براق کردن و جلا دادن سطوح مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. دیگر کاربرد این عنصر در زمینه ایجاد طرح و نقش بر روی سطوح مختلف است. گیلانسها میتوانند برای ایجاد طرح و نقشهای مختلف روی سطوح مختلف به کار بروند.
مانند هر فعالیت دیگری، استفاده از گیلانسها نیز یک سری اصول و پیش نیاز دارد که باید به آن ها توجه کنیم. قطعا میتوانید با بهره گیری از این نکات ساده، تجربه بهتری هنگام استفاده از گیلانسها داشته باشید. پیش از هر چیز توجه داشته باشید که باید سطح مورد نظر را از هرگونه آلودگی و چربی پاک کرد. همچنین گیلانس را باید با سرعت مناسب و به صورت دورانی روی سطح مورد نظر حرکت داد. شایان ذکر است که برای افزایش عمر گیلانس، باید از آن به درستی استفاده و نگهداری کرد. یکی از فعالیت های اصلی گروه صنعتی مبناپایا، سنگ زنی و پرداخت غلطک است. این فرایند ها گاهی با استفاده از گیلانسها انجام میشوند. همچنین ما در این واحد صنعتی به تعمیر و تولید انواع غلطک میپردازیم.
از همراهی شما عزیزان با ما در این مقاله متشکریم. همانگونه که دیدید در این مقاله به معرفی و بررسی گیلانس و تشریح تفاوت های آن با سمباده پرداختیم. گیلانس، ابزاری جادویی برای خلق زیبایی و درخشش است. این ابزار، با سابقهای دیرینه در تاریخ، همواره در کنار صنعتگران و هنرمندان بوده است. گیلانس، ظرافت و خلاقیت را در تار و پود فلز و سنگ مینوازد و به آنها جانی دوباره میبخشد. در دنیایی که زیبایی حرف اول را میزند، گیلانس نقشی مهم دارد. میبینیم که با هر بار نوازش گیلانس بر روی سطوح، ذرات نور از آن منعکس میشوند و تاریکی جای خود را به درخششی بینظیر میدهد. این همان درخشندگی و جذابیتی است گیلانسها به سطوح میدهند. امیدواریم که مطالب ارائه شده در این مقاله برای شما مفید بوده باشد. شما میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر، با کارشناسان گروه صنعتی مبناپایا در تماس باشید.
دسته بندی
غلطکتاریخ تکمیل
خرداد 1398